Besplatne sportske aktivnosti u toku zimskog raspusta

Besplatni programi u oblasti sporta za učenike osnovnih i srednjih škola u Beogradu, u organizaciji Sekretarijata za sport i omladinu biće realizovani u periodu od 01. do 29. februara 2020. godine.

Programi obuhvataju: škole plivanja, rekreativno klizanje, zimski kampovi i sportsko rekreativni programi za učenike sa invaliditetom.

Škole plivanja organizuju sportski centri i 21 plivački i vaterpolo klub u 7 sportskih centara. Besplatni vaučeri za obuke plivanja preuzimaju se u prostorijama Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda – Kraljice Marije 1/11.

Rekreativno klizanje se održava u 2 sportska centra: JPSC "Olimp-Zvezdara", SC "Tašmajdan" i na Adi Ciganliji.

Zimski kampovi se organizuju u 12 sportskih centara i obuhvataju sledeće sportove: košarka, odbojka, rukomet, fudbal, atletika, džudo, karate, rvanje, kik boks, realni aikido, tekvondo, ritmička gimnastika, ples, stoni tenis, streličarstvo, pikado, šah, fitnes i aerobik za decu, skakanje sa male trambuline i još zabavno rekreativnih radionica.
Prijave za sportske kampove obavljaju se direktno u sportskim centrima.

Sportsko rekreativne programe za učenike sa invaliditetom sa raznovrsnim sportsko rekreativnim sadržajima organizuju: Plivački klub za osobe sa invaliditetom Svimbo kao i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda. I ove godine takođe deca bez roditeljskog staranja su uključena u besplatne obuke plivanja ili usavršavanje tehnike plivanja.

Vaučeri za škole plivanja u Lazarevacu i Obrenovcu se dele na tim opštinama.

Više informacija možete pronaći na – www.beograd.rs