Počela realizacija projekta "Ozeleni Stari grad"

Gradska opština Stari grad započela je realizaciju projekata „Ozeleni Stari grad” za koji je dobila sredstva od Ministarstva zaštite životne sredine čime  će naša opština u narednih nekoliko dana biti bogatija za nove drvorede.

Prve sadnice zajedno su posadili ministarka Irena Vujović, predsednik  opštine Stari grad Radoslav Marjanović, direktor JKP „Zelenilo Beograd“ Boban Stanojević i direktor Sporta  SRPC 25. maj Nenad Vujović, na potezu duž biciklističke staze od Spomenika braniocima Beograda ka kuli Nebojša, na inicijativu sportskog centra 25. maj - Milan Gale Muškatirović.

Radoslav Marjanović, predsednik Gradske opštine Stari grad naveo je da će se sadnja nastaviti i u narednim danima na prostoru Sportskog centra i naselja 25. maj.

JKP Zelenilo Beograd je u ranijem periodu, na inicijativu SRPC 25. maj – Milan Gale Muškatirović, zasadilo 93 sadnice jasena duž jedne strane šetališta a u narednim danima biće zasađene 34 nove sadnice. Novi drvoredi zasađeni tokom prošle i ove godine samo na keju imaće ukupno 127 novih stabala drveća.

Ministarka Vujović je podsetila da je za sufinansiranje projekata pošumljavanja i ozelenjavanja širom Srbije, resorno ministarstvo izdvojilo 100 miliona dinara i dodala da je Stari grad među 38 opština i gradova kojima su dodeljena sredstva za tu namenu.

– Želim da pohvalim opštinu Stari grad i sve druge lokalne samouprave u Srbiji koje su kandidovale dobre projekte na našim konkurisma i time pokazale da je segmet zaštite životne sredine visoko postavljen u njihovom radu. Sve aktivnosti koje su usmerene ka unapređenju kvaliteta životne sredine, a generisane su sa lokala, doprinose poboljšanju ukupne ekološke slike Srbije – istakla je Vujović.

Izvor: www.starigrad.org.rs